De band


Met zeer enthousiaste zangeressen en een volledige band brengen wij een vol en swingend geluid ten gehore.

DéFusion is in 2003 ontstaan tijdens workshop’s op de Muziekschool Amsterdam o.l.v. Patrick Sedoc. Na enkele personele wisselingen de band uitgegroeid tot de huidige formatie. We zullen wat over onszelf vertellen:

Daisy Patty zang
Hi allemaal! Mijn naam is Daisy Patty en ik zit vanaf dag één in Defusion. Ik ben eind jaren '90 begonnen met muziek maken. Met mijn twee nichten heb ik een cd uitgebracht onder de naam Wagawa. Met een aantal muzikanten van Wagawa zijn we een bandworkshop gaan volgen en zo was Defusion ontstaan. Naast Defusion heb ik met verschillende bandjes en solomuzikanten meegedaan, waar ik o.a. de achtergrondzang verzorgde, Molukse feestgangers een gezellige avond moest bezorgen of Braziliaanse popliedjes in moest zingen. Ook heb ik allerlei teksten en liedjes geschreven voor verscheidene doeleinden. Nu schrijf ik mijn eigen nummers en hoop ik deze binnenkort op te kunnen nemen.
Jennifer Terwel zang
Doordat haar ouders zelf ook zingen in het kerk-koor, begon Jennifer op 4 jarige leeftijd ook te zingen in het kinderkoor van de kerk. Naarmate Jennifer ouder werd ging ze naar het jeugdkoor en mocht ze ook wel eens solo in het combo van de kerk zingen. Toen ze 13 jaar was heeft ze 1,5 jaar zangles gevolgd op de muziekschool in Heerhugowaard. Ook heeft ze 3 jaar meegedaan aan een Talentenjacht van haar middelbare school, genaamd 'De Grote Prijs', waar ze twee keer 1ste werd in haar categorie. In 2007 deed Jennifer mee met een tv programma genaamd 'Zing je zelf een TMF award' op TMF. Hierbij werd ze 7e van de honderden inschrijvingen. In 2009 besloot ze eens mee te doen met het zangprogramma X-factor op RTL4. Voordat ze het wist had ze de liveshows gehaald. Helaas moest ze de 2e liveshow het programma verlaten. Dit was natuurlijk een geweldige ervaring en heeft nog wat kleine optredens en connecties opgeleverd. Op dit moment probeert Jennifer verschillende audities te doen voor verschillende programma's om zo hopelijk meer leuke klussen binnen te slepen. In 2011 heeft Jennifer haar MBO diploma voor de opleiding Muziek/Artiest aan het ROC in Amsterdam (Art & Entertainment college) gehaald. Hier werd ze vooral voor haar zang opgeleid om vervolgens als uitvoerend muzikant aan de slag te kunnen gaan. Dat zelfde jaar heeft Jennifer voor haar stage van school mee gedaan met een theater stuk genaamd "Water bij de Wibaut'' wat zich afspeelde in de 2e wereld oorlog in Amsterdam. Hier moest zij zingen en acteren, was ze trouwens ook leuk vind om te doen. Jennifer treedt ook regelmatig op in club's, café's en op feestjes. Dit doet ze meestal met liveband, akoestische begeleiding of karaoke banden. Sinds maart 2012 speelt Jennifer voor het eerst in een grote musical genaamd "Evita". Zij speelt de hoofd rol als Evita. Haar grote droom is uiteindelijk een succesvol zangeres of musical ster te worden.
Dennis Peter zang
Over Dennis.
Peter Lengams gitaar
Over Peter.
Paul toetsen
Over Paul.
John Siegers percussie
Over John...
Edward Tanasale drums
Over Edward...
Frits Postema basgitaar
Ik ben begonnen met muziek tijdens de lagere school op de piano. Na vijf jaar piano spelen ben ik basgitaar gaan spelen (mede geïnspireerd door het nummer Love and Pride van King). Na m'n eerste bandje heb ik in funk/rock band Brutus gespeeld en daarmee in vele jongerencentra opgetreden en een CD opgenomen. Daarnaast heb ik in top100 band Detsit gespeeld en jaren in het begeleidingscombo van musical koor Time Square. Na Detsit ben ik bij coverband Reflexx gaan spelen en heb ik vele optredens meegespeeld. Na 4 jaar spelen bij Reflexx ben ik gevraagd om in funk/soul band L'Root te komen spelen. L'Root was overgegaan in Groove4u. Daarna ben ik bij Defusion komen te spelen waar ik met veel plezier de groove verzorg.
Mijn voorbeelden op de basgitaar zijn: Richard Bona, Flea, Michel van Schie en Pino Palladino.